12:57, pet, 19. Apr

Potapljači, ki vztrajajo pri iskanju Mateja v reki, spregovorili o starih, žalostnih primerih





V Beogradu še vedno iščejo Mateja Periša, ki je izginil usodne noči 30. decembra 2021. S termovizijsko kamero ga iščejo po zapuščenih objektih ob Savi. Med tem ga potapljači iščejo tudi pod vodo.

Dokler obstaja najmanjša možnost, ga bodo iskali

Potapljač Igor Jončić iz Mreže za nevarnost Srbije je tako za Telegraf povedal, da dokler bo obstajal vsaj en sam odstotek možnosti, da se je Matej zatekel v kako od zgradb, ga bodo iskali. Izkušeni potapljači pa ga že od vsega začetka preiskave iščejo pod vodo, so zapisali pri Kurir.rs.

Mine lahko ogromno časa

Čeprav se ne ve, ali je Matej res bil v reki ali ne in ali bi se tam še nahajal, so potapljači povedali, kako je bilo pri nekaterih prejšnjih primerih. Izpostavili so, da trupla tistih utopljencev, ki so se utopili pozimi in pri nizkem vodostaju, lahko priplavajo na površje precej pozno, ko se začne topliti in ko vodostaj reke naraste. Jončić je tako povedal za enega od primerov, da so našli pogrešanega po štirih mesecih, ko je truplo priplavalo na površje, čeprav so ga po izginotju iskali več dni. “Sedem dni smo ga ves čas iskali, štiri mesece kasneje pa je truplo priplavalo na površje 20 do 30 metrov stran od mesta, kjer smo ga iskali,” je povedal žalostno usodo. Potapljači so še povedali, da je zdaj v Savi res zelo nizek vodostaj in da je tok reke zelo hiter. A Mateja še vedno vztrajno iščejo na vseh mestih, kjer bi lahko bil, tako v reki kot tudi ob njej.

Upanje vseh, ki ga iščejo, je še vedno močno, želijo si dobrih novic.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.