13:10, tor, 16. Apr

Potrebujejo oblačila in obutev za sedemletno deklico





Kralji ulice Maribor so sporočili, da iščejo oblačila in obutev za sedemletno deklico.

“Iščemo oblačila za 7-letno deklico, velikost 122-128; dolge in kratke hlače, spodnjice, dolge in kratke majčke, jaknica,” so napisali in dodali: “Iščemo tudi zokne, čevlje (sandale, teniske) številka 31/32.”

Društvo Kralji ulice, ki sicer deluje po Slovenije, je od leta 2016 s programom antideložacije prisotno tudi v Mariboru.

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je samostojna nevladna humanitarna organizacija z nepridobitnimi cilji, ki je bila formalno ustanovljena septembra leta 2005. Združuje strokovnjake in strokovnjakinje ter druge posameznike in posameznice, ki se ukvarjajo z brezdomstvom in z njim povezanimi pojavi ter posameznike in posameznice, ki brezdomstvo in s tem povezano socialno izključenost doživljajo. To pomeni, da skrbimo za proučevanje, spoznavanje in raziskovanje brezdomstva, za preprečevanje brezdomstva, za izboljševanje življenjskih pogojev brezdomcev in brezdomk, za razvoj praktičnih oblik dela na področju brezdomstva ter za publicistično dejavnost na tem področju, je zapisano na spletni strani Kraljev ulice. Programi, ki jih izvaja društvo Kralji ulice, so namenjeni brezdomnim in drugim socialno izključenim skupinam prebivalstva. Uporabnikom nudimo strokovno pomoč in podporo pri vključevanju v formalne in neformalne oblike pomoči ter omogočamo in povečujemo dostopnost do družbenih virov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.