10:32, čet, 28. Mar

POTRJENO: Direktorici mariborskega Zavoda za turizem izrekli nezaupnico





Sinoči so člani sveta Zavoda za turizem Maribor – Pohorje potrdili izglasovano nezaupnico direktorici Zavoda Doris Urbančič Windisch. Sprožili so postopek za njeno razrešitev, na njen odziv pa še čakamo.

Potem ko je bila U. Windischeva marca letos imenovana na funkcijo direktorice, je sedaj vprašanje ali bo lahko dokončala mandat. Gregor Bezlaj, predsednik sveta Zavoda, je zbral očitke in vprašanja za direktorico in jih skladno z določili Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Javni Zavod za turizem Maribor – Pohorje in statuta Zavoda za turizem – Pohorje po končani seji posredoval direktorici. “Postopek za razrešitev direktorice, tako teče skladno z določili odloka in statuta in v tej fazi ne želim prejudicirati nobene vnaprejšnje rešitve ali ugibanja vezana na sam postopek. Kot predsedujoči Sveta zavoda, bom naredil vse, da v tem času varujem integriteto vseh posameznikov, ki sodelujejo v tem postopku in skrbel, da poteka skladno s predpisi“, je pojasnil Bezlaj. Eden glavnih očitkov direktorici naj bi bilo zapostavljanje področja športnega turizma, za katerega pa je sicer sama večkrat povedala, da prinaša približno 40% vseh nočitev v Mariboru in okolici.

sneg maribor

Finančni načrt pod drobnogledom
Člani sveta zavoda so obravnavali tudi Poslovni in finančni načrt Zavoda za turizem Maribor ― Pohorje za leto 2018 , ki je bil pogojno sprejet in mora biti vsebinsko dopolnjen do 24. 1. 2018, s predlaganimi dopolnitvami – usmeritvami članov sveta Zavoda. “Želim si, da direktorica na očitke in vprašanja odgovori, kar se da celovito in zadovoljivo in ustrezno dopolni Poslovni in finančni načrt za leto 2018 skladno pričakovanji Sveta zavoda. Prepričan sem namreč, da nam je vsem, tako članom Sveta zavoda, strokovnim službam na Zavodu in direktorici Doris Urbančič Windisch v interesu, da zavod opravlja svoje naloge strokovno, v dobro regije in ustanoviteljev. To od nas pričakujejo vsi, ki v regiji živijo od turizma, kot tudi strokovna in druga javnost“, dodaja Bezlaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.