16:54, pet, 27. Maj

POTRJENO: Kar se je do zdaj šepetalo, velja – Anamarija Lampič gre res v biatlon

Po današnjem sestanku na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) je dokončno jasno, da bo najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič športno pot nadaljevala v biatlonu, je poročal Radio Slovenija. Lampičeva bo več o tem povedala na novinarski konferenci v ponedeljek.

“Na svidenje tek na smučeh. Dobrodošel biatlon,” je na svojem Instagramu v angleškem jeziku kratko zapisala Lampičeva. Prvi je o tem bolj podrobno poročal Dnevnik. Že ob koncu minule sezone je dala skrivnostno in dvoumno izjavo, ko je dejala, “da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje”. Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah.

Sredi prejšnjega tedna najboljša slovenska športnica leta 2020 v kratkem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov v medijih o novi karieri. Dejala je le, da bo več o tem povedala na novinarski konferenci SZS.

Šestindvajsetletna Lampičeva je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. Nato je z Evo Urevc na ekipnem olimpijskem sprintu končala že v polfinalu na 14. mestu. Pred dobrim letom dni sta v Oberstdorfu Lampičeva in Urevčeva osvojili bron na svetovnem prvenstvu, Lampičeva je bila tretja tudi v posamičnem sprintu, leta 2019 pa je v ekipnem sprintu na SP v Seefeldu osvojila srebro. Leta 2021 je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.
Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *