21:51, čet, 28. Mar

Povišice: Ti zaposlovalci obljubljajo višje plače za vse zaposlene





N1 Slovenija poroča, da podjetja kot so Spar, Eurospin, Perutnina Ptuj ob zakonskem zvišanju minimalne plače napovedujejo dvige plač za vse zaposlene, ne le najslabše plačane.

Kot navajajo, bi naj s tem želeli ohranjati plačna razmerja v podjetju. Skrbi pa jih tudi, da bi izgubili delavce. N1 Slovenija namreč navaja, da Urad RS za makroekonomske analize ugotavlja, da so proste kapacitete na slovenskem trgu dela na zgodovinsko nizki ravni.

Plače zvišujejo vsem zaposlenim 

Kor še zapišejo na portalu N1 Slovenije, so v Perutnini Ptuj imeli lani 249 delavcev z osnovno plačo (torej brez dodatkov in obveznih povračil za malico ter prevoz) enako minimalni plači, kar je 12 odstotkov vseh (imajo okoli 2.100 zaposlenih). A v podjetju ta mesec ne bodo dvignili plač le tem (kot jim nalaga zakon), temveč vsem zaposlenim. Plače zvišujejo za 12 odstotkov, pojasnijo za N1.

Vsem zaposlenim plače, po informacijah N1, dvigujejo tudi v trgovskem podjetju Eurospin, ki ima v Sloveniji 750 zaposlenih. “Zaposleni Eurospina so naša gonilna sila, so temelj našega uspeha, zato se je družba odločila povečati plače vsem zaposlenim, in sicer za 10 odstotkov, v skladu z dvigom življenjskih stroškov,” jim je povedala Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju Eurospin EKO. Tudi po naših neuradnih informacijah, naj bi za enak odstotek plače dvignil Spar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.