08:24, pon, 29. Jul

FOTO: Požar v Belinki, več gasilskih enot na delu





Ob 18.19 je zagorelo na Zasavski cesti v Ljubljani v podjetju Belinka.

Posredujejo gasilci GB Ljubljana, PGD Podgorica-Šentjakob, Nadgorica, Črnuče, Ježica, Stožice, Tomačevo–Jarše, IGE Belinka-Ljubljana, Sostro in enota za podporo vodenju Mestne občine Ljubljana, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Portal 24ur.com poroča, da je bilo na mestu več gasilskih enot in da so gasilci opozarjali ljudi, naj se ne zadržujejo v bližini požara. Okoliški prebivalci naj bi slišali glasen pok, temu je sledilo več eksplozij. Podatkov o morebitnih poškodovanih zaenkrat ni, požar pa naj bi bil že omejen.

Gašenje požara v Belinki. Vir: Facebook, Enota za podporo vodenju

Enota za podporo vodenju je sprva sporočila, da  “Gasilci celotnega sektorja sever GZL, PIGD Belinka, Enota za podporo vodenju, Gasilska brigada Ljubljana in poveljstvo Gasilske zveze Ljubljana posredujemo na požaru v podjetju Belinka v Nadgorici.” In da gori na višjem objektu.  Ob tem so prosili tudi, naj ljudje naredijo prosto pot intervencijskim vozilom gasilcev, reševalcev in Policije.

Kasneje so zapisali še, da je požar pogašen. “Ostaja še gasilska straža, v večini pa so gasilske enote že zapustile mesto intervencije. Predvsem zaradi hitrega posredovanja ni prišlo do požara večjega obsega,” so zaključili javljanje s kraja.

Vir: Facebook

Naslovna slika: gašenje požara v Belinki. Vir: Facebook, Enota za podporo vodenju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.