Poziv za zbiranje računalnikov oziroma računalniške opreme za učence zavodov Občine Hoče-Slivnica

Na podlagi potreb so se v Občini Hoče-Slivnica odločili izvesti akcijo zbiranja računalnikov oz. računalniške opreme za šoloobvezne otroke. Vse posameznike in organizacije, ki imajo delujoče prenosne računalnike, torej osebni računalnik z zaslonom, kamero, zvočniki in mikrofonom, ki jih ne potrebujejo in so jih pripravljeni darovati naprej, vabijo, da se pridružijo akciji in s tem pomagajo posameznikom in družinam, ki bi jim podarjen računalnik bistveno lajšal učni proces in življenje.

FOTO: Pixabay.com

Na spletni strani občine so zapisali: “Življenje v Sloveniji se je na začetku pomladi drastično spremenilo. Razmere, ki so nastale zaradi pandemije korona virusa, pa so postavile pred izziv tudi šolstvo. Šolske klopi so zamenjale domače kuhinjske in pisalne mize, pri prenosu znanja pa je pomembno vlogo prevzel računalnik. Kljub prizadevanjem šol, ki po svojih najboljših možnostih poskušajo zagotoviti kvalitetno poučevanje na daljavo, pa vsi učenci nimajo enakih pogojev za učenje. Na podlagi zbranih informacij s strani občinskih zavodov smo ugotovili, da tudi v lokalnem okolju še vedno ogromno učencev, ki zaradi socialno ekonomskega položaja nimajo dostopa do računalniške opreme, potrebne za dosledno učenje in opravljanje šolskih obveznosti.”

Podarjene računalnike bodo pred uporabo predali podjetju Arhides, ki bo po dogovoru zagotovilo potrebno čiščenje podatkov za nadaljnjo uporabo .

Zbiranje računalnikov in računalniške opreme bo od 19. novembra 2020 do 30. novembra 2020 na lokaciji VeGeC Občine Hoče-Slivnica, Rogoška cesta 60 v Rogozi. Pred prihodom prevzema računalniške opreme pa naj donatorji pokličejo na telefonsko številko:
– od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro na številko 041 963 450 Patricija ali 030 465 270 Veronika
– od ponedeljka do petka po 15.00 uri ter v soboto in nedeljo na številko 040 526 505 Uroš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV