13:43, pet, 29. Mar

Poziv županu: “Uredite most na Mariborski otok, preden pride do kakšne nesreče”





Poročali smo o tem, da je most na Mariborski otok zaenkrat izjemno slabo prenovljen. V juliju smo po ogledu mostu videli ograjo, ki je pritrjena z vezicami, drugo stran mostu pa je takrat varovala premična ograja.

Po družbenih omrežjih so obiskovalci kopališča delili fotografije mosta po obnovi in izražali skrbi nad tem, če je takšen most sploh varen. Takrat smo o tej temi povprašali tudi izvajalca del. Matjaž Nemanič iz podjetja Senmed d.o.o., ki je izvajalec del, je za lokalec.si povedal, da bo most predvidoma zaključen najkasneje do sredine avgusta. Po njegovem mnenju je pomembno, da kopališče nemoteno obratuje in da je most prehoden, saj se ga že uporablja od od začetka julija.

Zdaj pa je javni poziv na župana Mestne občine Maribor, Saša Arsenoviča, naslovil mestni svetni SMS Zeleni, Igor Jurišič.

Njegov poziv spodaj objavljamo v nespremenjeni obliki: 

Spoštovani gospod župan,

javno Vas pozivam (mediji so v skriti kopiji), da TAKOJ uredite most na Mariborski otok tako, da bo varen za obiskovalce.

Mariborski otok je biser Maribora in edino letno kopališče, do katerega vodi izključno ta most.

Varovalna ograja pripeta z vezicami, neravna neravna površina in obupen smrad so nekaj, česar si to mesto niti ne želi niti ne zasluži.

Ne morem razumeti, da se raje ukvarjate z brvjo nekaj deset metrov od glavnega mostu, ki bo mesto stal 2 milijona evrov, EU pa še vsaj toliko in bo zgolj še en primer urbanističnega vandalizma.

Glede na to, da je to edini most do edinega letnega kopališča Vas rotim, prosim in pozivam hkrati, da most uredite še preden pride do kakšne nesreče.

Hvala, da me upoštevate,

Igor Jurišič, predsednik SMS Zeleni in mestni svetnik MOM.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.