19:39, čet, 25. Apr

POZOR: Huda ura tudi danes, najhuje ponovno nad naše kraje





Na severovzhodu države bo danes sprva spremenljivo oblačno, drugod pretežno jasno. Po poldnevu se bo oblačnost tudi na severovzhodu prehodno trgala, nastajale bodo nevihte.

Kot poroča portal Neurje.si, se bodo pozno popoldan nevihte, ki bodo nastajale v Italiji, pomikale proti zahodni Sloveniji. Zvečer in v prvem delu noči na sredo bodo v večjem delu Slovenije prisotne nevihte, ki se bodo združevale v nevihtne sisteme in se pomikale v smeri Hrvaške. Vmes bodo še možne močnejše nevihte z nalivi, nevihtnim pišem in točo.

Ob močnejših nevihtah bodo lokalno danes popoldan, zvečer in ponoči prisotni močni nalivi zaradi katerih lahko hitro narastejo izpostavljeni hudourniški vodotoki. V popoldanskem času bo ob močneje razvitih nevihtnih celicah lokalno možna debelejša toča, ki lahko preseže debelino 5 cm v premeru. Ob močnem nevihtnem pišu je lokalno možen vetrolom.

Ozračje se bo ponoči postopno umirilo, še zapišejo na portalu Neurje.si. Na spodnjem prikazu pa si lahko ogledate, kje bo danes najhuje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.