12:27, ned, 28. Jul

Pozor, Mariboru in okolici se bliža nevihta, ki prinaša veter in točo





Mariboru in okolici se ponovno bližajo nevihtni oblaki, vremenologi napovedujejo, da bo tudi drugod po Sloveniji hudo. Europark Maribor ob tem izpostavlja, da bodo ponovno čez noč dali na voljo brezplačno parkiranje za vse voznike, ki želijo svoja vozila imeti na varnem pred točo.  Sicer pa ponekod po Sloveniji že opozarjajo, da se nevihte razvijajo.

Vremenoslovci napovedujejo vse bolj burno vreme. Danes se bodo nevihte povezovale v večje sisteme ali linije, pri tem pa bo po napovedih Meteo info Slovenija glavno  nevarnost predstavljali močni sunki nevihtnega piša. Ti dejansko že nastajajo v severni, vzhodni in deloma tudi v osrednji Sloveniji, kjer lahko povzročijo tudi vetrolome.  Pride lahko tudi do udarov strel in silovitih nalivov, še opozarjajo, na Koroškem, Savinjskem in v Podravju pa lahko kaj hitro narastejo in poplavijo posamezni hudourniški vodotoki, na manjših območjih  lahko pride do toče.

Največ neviht se lahko razvije med 15. in 20. uro. Lokalna neurja so mogoča tako na Gorenjskem, Koroškem kot tudi Štajerskem.

Meteo info Slovenija ob taki napovedi svetuje še večjo previdnost pri načrtovanju popoldanskih aktivnosti na prostem in pogosto spremljanje radarske slike padavin. Jasno nebo lahko namreč prekrijejo nevihtni oblaki v manj kot pol ure, še izpostavljajo.

V Mariboru lahko vozilo na varno danes brezplačno in to celo noč parkirate v parkirni hiši Europarka: “Za danes so ponovno napovedane nevihte, zato bo tudi danes ponoči garažna hiša Europarka odprta za vse, ki si svoje jeklene konjičke želite spraviti na varno.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.