10:07, čet, 28. Mar

Pozor, na mariborskih cestah vas danes policisti poostreno kontrolirajo





V okviru izvajanja poostrenih aktivnosti s področja hitrosti in evropsko usklajenega nadzora hitrosti SPEED, ki na območju Republike Slovenije poteka od 8. do 14. avgusta 2022, bodo na območju Policijske uprave Maribor v torek, 9. avgusta 2022, od 7. do 14. ure, izvajali poostren nadzor cestnega prometa.

Poudarek bo na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, po metodologiji »Veriga«. Cilj poostrenega nadzora je vplivati na voznike motornih vozil, da bodo spoštovali cestno-prometne predpise, ter s tem prispevali k ugodnim in stabilnim prometno-varnostnim razmeram.

Neprilagojena hitrost med najpogostejšimi vzroki

Agencija za varnost prometa pred napovedim nadzorom izpostavlja, da je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo sicer že danes začenja tretjo letošnjo nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala vse do nedelje, 14. avgusta 2022 in je evropsko usklajena. Agencija je letos pripravila novo široko kampanjo, s katero javnost že od marca kontinuirano opozarja na pomen prilagojene hitrosti voznim razmeram, na ustrezno varnostno razdaljo in zaviralno pot. V sodelovanju z občinami Celje, Kranj, Krško, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto in Ptuj s talnimi označbami na parkirnih mestih ozaveščajo voznike, da lahko zaradi neprilagojene vožnje ne pridejo na cilj, saj povzročijo nesrečo, ki njihovo pot predčasno zaključi.

Napis “Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj” voznike in mimoidoče že vse poletje opozarja na posledice objestne in tvegane vožnje. Voznikom sporoča, da z divjanjem ne pridobijo ničesar, lahko pa povzročijo hudo prometno nesrečo, s katero zaznamujejo mnoga življenja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.