05:32, ned, 7. Jul

Pozor! Nad Maribor prihaja huda ura … močan veter, toča in nalivi





Kot poroča portal Neurje.si se uresničuje napoved, ki je za danes napovedovala močnejše nevihte.

Pri severnih sosedih se že tvori močan pas neviht, ki bo proti večeru dosegel in zajel dele naše države, navaja portal Neurje.si. Za kako eksplozivno zadevo gre priča tudi nekaj zadnjih zagonov radarskih slik, kjer se je zadeva v tako fazo razvila v zelo kratkem času. Pogoji so trenutno ob vročini in visoki vlažnosti zelo ugodni za razvoj močnejših neurij, še zapišejo.

Meteoinfo Slovenija pa navaja, da je v pozno popoldanskih urah in zvečer bodo severno in predvsem severovzhodno Slovenijo zajele nevihte.

Vmes bodo možna močna neurja s silovitimi, lahko tudi orkanskimi sunki vetra, debelo točo in nalivi. Toča bi lahko glede na ugodne vetrovne pogoje in veliko količino razpoložljive potencialne konvektivne energije v premeru danes presegla debelino 8 cm vendar zgolj lokalno ob dobro razvitih nevihtnih celicah.

Zaradi močnih neviht je danes možna gmotna škoda v večjem obsegu, še navajajo na Meteoinfo Slovenija.

V Mariboru lahko vozilo na varno danes brezplačno in to celo noč parkirate v parkirni hiši Europarka: “Zaradi napovedanih neviht  bo naša garažna hiša danes ostala odprta skozi vso noč. Tako bodo vaši jekleni konjički pri nas na varnem.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.