14:21, pon, 1. Jul

POZOR: V določenih delih Slovenije se obeta snežna pošiljka, kot je ni bilo več let





Še en ponedeljek, še en naporen dan za slovenske voznike in zimske službe, začetek tedna nam bo namreč prinesel zelo pestro vremensko dogajanje, pišejo pri Meteoinfo.

Od vzhoda nas bo namreč dosegla topla fronta, zato se bodo po krajšem premoru že ponoči padavine na jugovzhodu spet okrepile in se jutri zjutraj razširile nad večji del Slovenije. Kočevsko in Notranjsko bo zajelo najobilnejše sneženje v zadnjih petih letih, do torka zjutraj bo lahko lokalno zapadlo tudi več kot 40 centimetrov snega. Veliko snega bo tudi ponekod na Dolenjskem in Koroškem, navaja vremenski portal Meteoinfo Slovenija.

Sneg bo ponekod prehajal v dež

Napišejo še, da bo drugod po nižinah snežna odeja občutno bolj skromna, saj bodo padavine manj intenzivne, sneg pa bo marsikje vsaj prehodno prehajal v dež. Tako bo tudi na severovzhodu Slovenije.

Meteoinfo Slovenija namreč navaja, da bo na severovzhodu Slovenije in tudi ponekod v Ljubljanski in Celjski kotlini bo glavnina padavin verjetno padla v dežju. Na Primorskem bo jutri pihala zelo močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo njeni najmočnejši sunki dopoldne tudi do 140 kilometrov na uro. Tudi drugod bo zelo vetrovno, še zlasti pod Karavankami, kjer bo severni veter v sunkih dosegal hitrost med 70 in 100 kilometrov na uro. Zaradi vetra bodo v višjeležečih krajih nastajali zameti, možen je tudi vetrolom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.