08:30, pon, 29. Jul

Praznik regrata na Bezeni





Danes so na Bezeni obeležili že 4. praznik regrata, ki so ga priredili člani društva Društvo za prihodnost Slovenije Ruše v sodelovanju s Centrom za mlade Ruše (CEZAM).

12924484_492073180987106_765655423026014015_n

Že četrti praznik regrata na Bezeni, so letos priredili z namenom, da bi to zdravilno ter vitaminsko in mineralno bogato rastlino približali mladim. Regrat, ki uspeva skozi vso leto, ga lahko pripravimo na več načinom.

Po besedah organizatorja je potrebno seznaniti tudi mlade ljudi, da je v današnjem času še kako pomembna lokalna samooskrba. “Ljudje kupujemo hrano brez prave biotske vrednosti, ki je pridelana masovno in še dodatno osiromašena z dolgimi transportnimi potmi in sprašujemo se, kje so časi, ko smo hodili na deželo po sveža jajca, meso, zelenjavo in uživali v delu v naravi ter jedli domače,” je izpostavil Drago Bolčina iz Društva za prihodnost Slovenije Ruše.

Sicer pa smo regrat na 4. prazniku regrata poskusili kar v rižoti, solati, v namazih, itd.. Letos prvič, pa so ob prazniku v centru Ruš (pri knjižnici J.G. Ruše) postavili tudi stojnico, na kateri ste lahko poskusili regrat pripravljen na različne načine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.