05:29, sob, 10. Avg

Pred mariborskimi mestnimi svetniki naporen teden





Mariborski mestni svetniki bodo imeli ta teden veliko dela. Danes bodo nadaljevali septembrsko sejo, na kateri se bodo med drugim posvetili izvrševanju občinskega proračuna v prvi polovici letošnjega leta. Če ne bo prepozno, bodo med drugim nadaljevali še razpravo o sporni sortirnici odpadkov.

seja mom, mestni svet, svetniki

Zaradi številnih spornih točk na dnevnem redu bodo mestni svetniki danes najverjetneje zasedali dolgo v noč. V četrtek pa naj bi se znova sestali na redni oktobrski seji z glavno točko o podeljevanju koncesije za žičnice na Mariborskem Pohorju. Nanjo so tudi preložili razpravo o morebitni vzpostavitvi azilnega doma v Mariboru, saj je izredna seja prejšnji teden zaradi premajhne udeležbe odpadla.

Danes bodo najprej zaključili septembrsko redno sejo, ki se je zavlekla zaradi dolgotrajne razprave o novi Mariborski knjižnici. S te seje jim poleg poročila o izvrševanju proračuna ostaja še odločanje o prenosu mestne blagajne na zunanjega izvajalca in znižanju pogojev za kandidate za direktorja Sinagoge. Prav tako imajo na dnevnem redu sprejetje poročila o poteku likvidacijskega postopka v zavodu Maribor 2012, s čimer se bo še uradno zaključila mariborska Evropska prestolnica kulture (EPK).

Nadalje bodo mestni svetniki nadaljevali izredno sejo, ki jo je septembra zahtevala opozicija. Ker so se takrat več ur ukvarjali z Mariborskim Pohorjem, jim je za danes ostala še razprava o stanju na občini, ki so jo zanetile objava neugodnega poročila računskega sodišča in kadrovske rošade. Prav tako naj bi mestni svetniki znova razpravljali o načrtovani izgradnji sortirnice odpadkov, ki jo občinsko vodstvo načrtuje v okviru ambicioznega projekta krožnega gospodarstva, mestni svet pa ne da soglasja Snagi Maribor za najem potrebnega posojila za gradnjo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.