00:38, pet, 19. Apr

Pred nami je 8. marec – mednarodni dan žensk





Mednarodni dan žensk, 8. marec, bo letos poudaril pomen prizadevanj vseh generacij, da bi skupaj dosegli večjo enakost v pravicah in možnostih obeh spolov. Tudi tokratno geslo mednarodnega dneva poudarja priznavanje pravic ženskam.

VIR: pixabay.com
Enakost žensk in moških še ni dosežena, je ob mednarodnem dnevu poudarila tudi izvršna direktorica Agencije Združenih narodov (ZN) za enakost spolov in opolnomočenje žensk Phumzile Mlambo-Ngcuka. “Ženske so jezne in skrbi jih prihodnost. Hočejo korenite spremembe, nezadovoljstvo pa v njih tli že dolgo,” je dodala v zapisu na spletni strani agencije. Enakost med generacijami po njenih besedah zadeva vprašanja žensk vseh generacij, pri čemer pa so v središču pozornosti mlade ženske in deklice.

V Sloveniji se bo ob mednarodnem dnevu zvrstilo več dogodkov. V Ljubljani se bo v četrtek začel 21. feministični in kvirovski festival Rdeče zore, ki se bo vse do nedelje osredotočil na povezovanje tako domačih kot mednarodnih kolektivov v boju za enakost in enakopravnost. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo v petek v Ljubljani pripravila okroglo mizo o dolgotrajni oskrbi z vidika žensk. Informacijska točka Europe Direct Savinjska pa bo prav tako v petek organizirala dogodek z naslovom Vsakdo za enakopravnost, katerega cilj je dvig ravni osveščenosti o spolni neenakosti in podpora letošnji kampanji ob mednarodnem dnevu žensk #EachforEqual.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.