10:04, čet, 28. Mar

Pred odbojkarji OK Merkur Maribor dve tekmi, obe bodo odigrali v ŠD Lukna





Odbojkarji Merkur Maribora v torek, 18. 1. 2022, ob 20.15 v 13. krogu Sportklub prve lige gostijo Krko iz Novega mesta, v 9. krogu srednjeevropske lige MEVZA pa v sredo, 19. 1. 2022 ob 19.30 gostijo zagrebško Mladost. Obe tekmi bosta v ŠD Lukna.

Odbojkarji Merkur Maribora v torek gostijo Krko iz Novega mesta. Ekipi sta se 6. novembra 2021 pomerili v Novem mestu, takrat so Dolenjci slavili s 3 proti 2. Mariborčani zasedajo 2. mesto (28 točk), Krka je na 7. mestu (6 točk). Torkovo srečanje se bo pričelo ob 20.15, sodila bosta Mihajlo Milojevič (Ljubljana) in Franci Kramar (Kamnik), delegat na tekmi bo Marko Seifried (Maribor). Tekmo si boste lahko ogledali v spletnem prenosu.

Mladost Zagreb na trenutnem 3. mestu

Merkurjevce že v sredo čaka nova tekma srednjeevropske lige MEVZA. Tokrat v ŠD Lukna ob 19.30 v 9. krogu tega tekmovanja gostijo HAOK Mladost Zagreb (CRO). Mariborčani zasedajo odlično 2. mesto (27 točk), Mladost Zagreb zaseda trenutno 3. mesto (19 točk). Sodila bosta Slovaka Miroslav Juraček in Igor Schimpl. Tekmo si boste lahko ogledali v spletnem prenosu.

Krka je neugoden nasprotnik, zagrebška ekipa je neposreden tekmec v ligi MEVZA

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor, je povedal pred obema tekmama: “Po desetdnevni karanteni se vračamo ponovno na treninge, trenutno še nismo v optimalnem stanju. Zavedamo se, da se tekme vrstijo ena za drugo, najprej v državnem prvenstvu že v torek gostimo Krko, ki je neugoden nasprotnik, nato v sredo v ligi MEVZA še zagrebško Mladost, ki se kot naša ekipa bori za uvrstitev na zaključni turnir lige MEVZA, ki bo februarja v avstrijskem Bleiburgu (Pliberku). Mi bomo na parketu morali prikazati svoj maksimum, obe tekmi bo potrebno igrati zbrano in želimo si, da točke ostanejo doma.” Uroš Planinšič, kapetan OK Merkur Maribor, je dodal, da so po nekoliko daljšem premoru na njih na sporedu ponovno tekme, ki jih že nestrpno pričakujemo: “Prvo se bomo pomerili proti ekipi iz Novega mesta, s katero imamo še neporavnane račune. Takoj naslednji dan nas že čaka nov obračun proti zagrebški Mladosti, katera je naš neposreden tekmec v boju za uvrstitev na zaključni turnir lige MEVZA, tako, da se nadejamo na obeh tekmah prikazati najboljšo odbojko, ki jo trenutno premoremo in iz tekem oditi s polnim izkupičkom točk.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.