03:13, pet, 19. Apr

Pred ponovnim odprtjem smučišč policisti pozivajo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19





Pred ponovnim odprtjem smučišč tudi policisti Policijske uprave Maribor pozivajo smučarje in ostale obiskovalce k upoštevanju vse priporočil in k previdnosti ter strpnosti na belih strminah in ob njih.

Vir: Spletna kamera

Pričakovati je, da se bodo parkirišča na Bellevueju in Arehu hitro zapolnila, posledično pa bo verjetno nastala tudi gneča. Zaradi tega vse voznike policisti prosijo, naj upoštevajo cestno prometne predpise in ne parkirajo na mestih, kjer to ni dovoljeno ali bi oviralo dostop drugim vozilom, še posebej intervencijskim. V primeru, da se bodo parkirišča zapolnila, pa tudi sicer predlagajo, da raje uporabite krožno kabinsko žičnico in parkirate na parkirnih mestih v neposredni okolici spodnje postaje gondole. Do tja se je moč pripeljati tudi z mestnim avtobusom.

Še vedno je prepovedano zbiranje ljudi

Prosijo tudi, da venomer upoštevate in spoštujete navodila redarjev in tistih, ki bodo skrbeli za urejanje prometa ter policistov. Opozoriti pa je potrebno tudi, da je še vedno prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro.

Preventivni ukrepi so odločilnega pomena

Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivajo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj kot 3 metre), je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem. Preventivni ukrepi so odločilnega pomena, še navajajo na Policijski upravi Maribor.

Preprečevanje gneče in druženja večjega števila ljudi – tudi na zunanjih površinah – je ključnega pomena za zmanjševanje števila okužb s koronavirusom, ki je do sedaj že zahteval izjemno visok davek, predvsem pri najbolj ranljivih skupinah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.