05:22, sre, 24. Apr

Predstavili, kaj so ugotovili glede smrti Katje po cepljenju





Predstojnik OE NIJZ Maribor Zoran Simonovič je pojasnil, da so preiskali povezavo smrti in cepljenja.

Komisijo je sestavljalo pet članov. “Komisija je pridobila zdravstveno dokumentacijo od pacientke, ki je po cepljenju razvila sindrom tromboze. Pregledali smo dokumentacijo, pridobljeno od trenutka po cepljenju naprej. Torej od trenutka, ko je bila sprejeta v urgentno ambulanto nevrološke klinike in ves čas zdravljenja na nevrološki kliniki.” Pregledali so tudi zdravstveno dokumentacijo, ki so jo dobili od osebne zdravnice.

“Povezanost s cepljenjem in tragičnim sindromom bila zagotova”

“Bili so izpolnjeni vsi kriteriji za izpolnitev te diagnoze, prav tako je komisija ob preučitvi zdravstvene dokumentacije v času pred cepljenjem ugotovila, da ni bilo ugotovljenih stanj, ki bi lahko vplivala na potek po cepljenju,” je pojasnil v nadaljevanju. Dejal je, da je komisija soglasno ugotovila, da je povezanost med cepljenjem s cepivom Jansen Johnson in Johnson in tragičnim zapletom, pojavom tega sindroma, bila zagotova. “Kljub ustreznemu zdravljenju na nevrološki kliniki je prišlo do smrtnega izida,” je dejal in še enkrat izrazil sožalje.

Borut Štrukelj, redni profesor na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani, je prav tako izrazil sožalje zaradi Katjine smrti. Nato pa povedal, da je bila cepljena z enoodmernim cepivom. “Kot je bilo že večkrat povedano, cepljenje z vektorskimi cepivi proti covid-19 je lahko povezano z zelo redkim pojavom sindroma tromboze, torej strdkom, ki so lahko v telesu ali v možganih, skupaj  s stanjem, ko je v določenih delih telesa premalo trombocitov,” je povedal Štrukelj.

VIDEO: “Moja Katja ni bila odstotek. Bila je Katja. Moja Katja”

 

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.