07:55, pet, 29. Mar

Predstavili so se trije kandidati za direktorja Javnega holdinga Maribor





Večer poroča, da so se včeraj predstavili trije kandidati za direktorja Javnega holdinga Maribor. Kdo bo vodil holding pa še ni bila sprejeta.

Poročali smo že, da je odstopila Lidija Pliberšek, ki je holding vodila začasno. Prav tako je novi predsednik nadzornega sveta postal Boris Novak, nekdanji dolgoletni generalni direktor Pošte Slovenije.

Zanimivo je, da so razpis objavili tedaj, ko je bil za nadzornika imenovan bivši direktor Pošte. Kot nam je uspelo neuradno izvedeti, pa naj bi v holdingu zaposlili tudi Vinka Filipiča, ki je prav tako zelo blizu Novaku.

Informacij ne želijo razkriti

Prijeli so tri prijave na razpis, a nam pred dnevi, niso želeli razkriti za koga gre. Poročali smo, da se je na razpis prijavil Andrej Rihter. Po neuradnih informacijah Večera se je prijavil tudi pomočnik direktorja Dravskih elektrarn Maribor in nekdanji predsednik trboveljske cementarne Lafarge cement Iztok Virant.

Javni holding Maribor sicer posluje precej dobro

Po poročanju Večera je podjetje lani ustvarilo 90,3 milijona evrov prometa in kar 1,7 milijona evrov dobička. Vsa podjetja, razen Marproma, so dosegla višje prihodke od načrtovanih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.