08:17, pet, 29. Mar

Predstavitev romana ORKESTER ZA POLJUBE v Muzeju HE Fala





Najstarejša hidroelektrarna na reki Dravi, ki jo upravljajo Dravske elektrarne Maribor je včeraj gostila priljubljenega slovenskega književnika Ferija Lainščka in predstavitev njegovega najnovejšega romana z naslovom Orkester za poljube. Predstavitev romana se je odvila v prostorih Hidroelektrarne na Dravi, saj je bila reka Drava osrednje prizorišče novega literarnega avtorja Ferija Lainščka.

Na literarno – glasbenem večeru Muzeju kulturne dediščine na Hidroelektrarni Fala so ob pisatelju sodelovali še avtorica spremene besede Ignacija J. Fridl, urednik knjige Mitja Čander in povezoalka programa Carmen L. Oven. Za glasbene vložke, med katerimi so bila tudi glasbene pesmi Ferija Lainščka, pa so poskrbeli pevka Ditka, instrumentalist Gorazd Čepin in harmonikar Vid Ščavničar.

Udeleženece literarnega večera je pozdravil in nagovoril direktor Dravskih elektrarn Maribor mag. Viljem Pozeb: “Roman govori o krajih ob reki Dravi, s katerimi v Dravskih elektrarnah Maribor sobivamo skozi celotno našo zgodovino. Kot romaneskni junaki tudi mi ves čas iščemo ravnovesje med številnimi skupinami in osebnimi zgodbami, katerih dogajanje je tesno povezano z življenjem ob reki. Pa še nekaj nas povezuje z gospodom Lainščkom. To je reka Mura, ki je navdihnila nekaj njegovih vrhunskih literarnih del, mi pa v njej seveda najdevamo še vir energije za proizvodnjo električne energije. Današnje druženje tako doživljamo kot simbolično prepletanje pozitivnih energij za prihodnost.”

Kulturni dogodek pa je imel tudi humanitarno noto, saj so se v Dravskih elektrarnah Maribor odpovedali novoletnemu praznovanju in obdarovanju poslovnih partnerjev ter sredstva raje donirali v humanitarne namene.

dem (19)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.