15:29, pon, 8. Jul

Preminil je eden najbolj cenjenih slovenskih vinarjev





Umrl je priznan briški vinar Edi Simčič, ki je s sinom Aleksom, pozneje pa tudi vnukoma Juretom in Jakobom ustvaril eno najbolj prepoznavnih in cenjenih vinskih kleti v Goriških brdih, navaja Metropolitan, žalostno novico je sicer njegova družina sporočila na družbenih omrežjih.

“Bil si navdih, vir moči in zaupanja. Odprtih misli, drzen v vsem, kar si počel. Avantgarden, vizionar, zvest zemlji in družini. Naučil si nas, kaj so vrednote. Da je treba biti iskren in obenem ponižen, gostoljuben in trmast, kadar je bilo to potrebno. Kažipot in rama, na katero smo se lahko vedno naslonili. Tudi v trenutkih, ko je bilo težko, si s svojim optimizmom znal pokazati pravo smer!” so zapisali ob žalostni novici.

Zapis pa so sklenili: “Da sta tvoja vnuka predana zemlji, ki nam jo sedaj zapuščaš, je v veliki meri tudi tvoja zasluga, dragi nono Edi! Kako si bil ponosen na njiju! Srečen in s kančkom skrbi si budno spremljal njune korake. Vsakič, ko so te objeli, potrepljali po ramenih ali vprašali za nasvet, so se ti oči zaiskrile! Bil si oče, ki je stopal v štric z našimi najdrznejšimi idejami in načrti. Zaključil si svoj krog in dopustil naslednjega. Za to ti bomo večno hvaležni!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.