00:13, pet, 19. Apr

Prenovljena “sedmica” bo pisala nove študentske zgodbe





Študentski domovi Univerze v Mariboru so izvedli celovito prenovo študentskega doma 7. Tako so študenti dobili sodoben, invalidom prijazen prostor za bivanje.

“Vesela sem, da smo s sodelovanjem in trdim delom staro sedmico, spremenili v novo lepotico, ki bo številnim generacijam nudila najlepše spomine na njihova študentska leta,” je ob otvoritvi povedala direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru (ŠD UM) Lidija Divjak Mirnik.

študentski dom7 (3)

Prenovljen dom po prenovi nudi možnost nastanitve 255 stanovalcem, od tega 127 v enoposteljnih sobah, 64 v dvoposteljnih sobah in 71 v apartmajih. Študenti so pridobili 71 inox kuhinj, obnovljena je vsa notranja oprema, sanitarije, kopalnice, okna, balkoni, fasada in inštalacije. Stanovalcem bo na voljo WiFi, troje dvigal, veliko pa so pridobile tudi invalidne osebe, za katere so uredili dve dvižni ploščadi in en apartma. “H kvaliteti bivanja in dobremu počutju študentov prispeva nova pralnica, študenti pa se bodo odslej lahko lažje posvečali svojim hobijem, saj sta jim na voljo glasbena in likovna soba,” je povedala predsednica Študentskega sveta stanovalcev ŠD UM Monika Vogrinec.

Študentski dom je z otvoritvijo novega kompleksa postal sodoben, energetsko učinkovit dom, ki bo olajšal študij številnim stanovalcem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.