10:23, ned, 7. Jul

PREOBRAT: Inšpektorji zaprli praznične hišice s kuhanim vinom na Trgu Leona Štuklja





Danes nam je Zavod za turizem Maribor na naša vprašanja odgovoril, da na Trgu Leona Štuklja v Mariboru pri štirih hišicah gostinci strežejo gostom, ki sedijo, ob tem pa preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT. A zdaj je že jasno, da so vse štiri hišice inšpektorji zaprli.

V Zavodu za turizem Maribor so nam pojasnili, da gostinci pri obiskovalcih preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT in da strežejo zgolj tistim gostom, ki sedijo. “Zavod za turizem Maribor (ZTM) v okviru sodelovanja z gostinci na Trgu Leona Štuklja ne organizira sejma ali tržnice, ampak uredi rabo javne površine in infrastrukturo ter slednje da v najem ponudnikom, ki so kot poslovni subjekti neposredno odgovorni pristojnim službam,” so nam pojasnili.

A v popoldanskih urah je sledil preobrat. Po poročanju Večera je inšpektor FURS-a ponudnikom, ki so v hišicah izvajali gostinsko dejavnost, izdal ustno prepoved opravljanja dejavnosti. Zavod za turizem Maribor je večerovcem odgovoril, da gostinci v celoti upoštevajo ustno odločbo, da so hišice zaprte in da so prekinili gostinske dejavnosti. Gostinci naj bi še čakali na pisno odločbo, v kateri bodo dobili obrazložene razloge za izrek ukrepa. Zapisali so še, da vinarji in gostinci, ki so bili na trgu, želijo dialog in konstruktivno sodelovanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.