19:44, čet, 25. Apr

Prepoved kajenja na mestnih plažah ponekod že velja. Marsikdo meni, da bi jo morali uvesti povsod





Od julija naprej je na vseh mestnih plažah v Barceloni prepovedano kajenje. To so uvedli po tem, ko so lani imeli pilotni projekt na štirih od desetih mestnih plaž.

Prepoved kajenja na mestnih plažah v Barceloni so napovedali že aprila, nato pa so jo tudi sprejeli, poročajo na portalu Regional. Barcelonski mestni svetnik za izredne podnebne razmere in ekološko tranzicijo Eloi Badia je ob napovedi poudaril, da so ugotovili, da je bilo po testnem obdobju na plažah veliko manj cigaretnih ogorkov, ljudje so bili tudi bolj zadovoljni. Slovenski portal Regional je še zapisal, da je več španskih regij že pred dvema letoma uvedlo prepovedi kajenja, ker so želeli tudi na tak način zmanjšati širjenje koronavirusa, Balearski otoki in Majorka so se za prepoved odločili že pred pandemijo koronavirusa, nato pa so prepoved uvedli še Kanarski otoki, Andaluzija, Galicija in Valencia, ponekod imajo popolno, ponekod pa delno prepoved kajenja na mestnih plažah.

Portal Regional je sicer v svoji anketi povprašal ljudi, ali bi prepovedali kajenje tudi na plažah v Slovenski Istri. Kar 45 odstotkov sodelujočih je tako prepoved popolnoma podprlo. Deset odstotkov od vseh sodelujočih pa celo meni, da prepoved kajenja morali veljati na vseh javnih površinah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.