22:15, čet, 4. Jul

Prepoved obiskov v mariborski porodnišnici





Preklic obiskov na ginekoloških oddelkih Klinike za ginekologijo in perinatologijo UKC Maribor.

Do preklica so, od vključno 27. 11. 2023 dalje, obiski na ginekoloških oddelkih Klinike za ginekologijo in perinatologijo prepovedani, so sporočili iz UKC Maribor.

Obiski v UKC Maribor so sicer dovoljeni vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 16. in 17. uro, ter med vikendom in ob praznikih med 14. in 15. uro. Svetujejo, da imajo pacienti zgolj enega ali dva obiskovalca dnevno.

V posamezni organizacijski enoti lahko predstojnik zaradi narave zdravstvene oskrbe in/ali dobrobiti pacientov omeji obiske, navajajo v UKC Maribor.

Obiski so tako trenutno na eno zdravo osebo dnevno omejeni:

– na Kliniki za nevrologijo,
– na Kliniki za interno medicino,
– na Kliniki za kirurgijo,
– na Kliničnem oddelku za abdominalno in splošno kirurgijo je v sobi intenzivne terapije pri istem bolniku istočasno dovoljen le 1 obiskovalec.

Prepoved obiskov:

– na Oddelku za gastroenterologijo obiski do preklica niso dovoljeni. Izjeme so možne le v dogovoru s sobnim zdravnikom ali predstojnico oziroma njenim namestnikom.
– na Oddelku za pljučne bolezni obiski do preklica niso dovoljeni. Izjeme so možne le v izjemnih primerih, v dogovoru s sobnim zdravnikom (obisk za kratek čas).
– na ginekoloških oddelkih Klinike za ginekologijo in perinatologijo obiski do preklica niso dovoljeni.

Uporaba zaščitnih mask je v UKC Maribor zelo priporočljiva. Obiskovalci ne smejo imeti znakov in/ali simptomov okužbe dihal. Obiskovalci si naj roke razkužijo vsaj pred vstopom v bolniško sobo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.