12:51, čet, 25. Apr

PRETRESLJIVA SMRT: Ne premoremo besed, ki bi izrazile našo bolečino. Žalujemo za našo učenko.





Osnovna šola 8 talcev Logatec je sporočila pretresljivo novico. Umrla je učenka te šole.

Ravnateljica te šole Karmen Cunder je učenki na spletni strani šole namenila nekaj verzov iz pesmi Bine Štampe Žmavc Čudna ptica:
“Nocoj čudna ptica sanj
med spanjem je priletela.
Kot žalost belih poljan
je njena pesem skelela.
In ni več hotela stran,
tesno se je k srcu prižela
in v njem teman tulipan
je vzklil, kot bi žalost dehtela.”

Po spletu pa je že zaokrožil dopis, v katerem podpisana ravnateljica sporoča staršem in skrbnikom učencev te šole, da je umrla učenka, ki je storila samomor. “Verjetno nikoli ne bomo vedeli, zakaj se je naša učenka odločila končati svoje življenje. Vemo pa, da je vsak samomor posledica delovanja različnih dejavnikov. Zato je pomembno, da poiščemo strokovno pomoč, če se ne počutimo dobro in si sami ne znamo več pomagati, “ je zapisano pa tudi, da bodo učitelji in svetovalni delavci pomagali premagovati čustveno stisko učencev.

“Ko se zgodi samomor, so otroci in mladostniki, ki so umrlega poznali, prizadeti. Stisko bodo kazali na različne načine, nekateri se bodo o tem želeli pogovoriti tudi doma, nekateri pa bodo tiho ali celo odklanjali pogovor. Izkušnje pa kažejo, da se je po takem dogodku dobro pogovarjati, zato vam priporočamo, da si za tak pogovor vzamete čas in ste otroku oz. mladostniku na razpolago,” še piše ravnateljica in v nadaljevanju nudi informacije, na koga se lahko starši, skrbniki in učenci obrnejo.

Dopis iz osnovne šole 8 talcev Logatec. Vir: Facebook

Žalostna vest je zapisana na naslovni strani spletne strani šole:

Zajeta slika naslovne spletne strani Osnovne šole 8 talcev Logatec

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.