12:29, sob, 20. Apr

Prevare: 80-letnici dejali, da so ji šteti dnevi, če ne bo jemala prehranskih dodatkov. Pod pritiskom je storila to …





“80-letna gospa je nič hudega sluteč odprla vrata akviziterki, ki ji je želela samo “pomagati”. Opravila je analizo sline, urina in krvi (slednjega s preprostim aparatom za merjenje sladkorja),” zapišejo v društvu Humanitarček.

Meritve naj bi, kot zapišejo na Humanitarču, pokazale, da če ne začne jemati prehranskih dodatkov, in to prav teh, ki jih prodaja, so ji šteti dnevi oziroma bo žrtev hudih zdravstvenih težav, med katerimi je izpostavila raka.

Gospa se je pod pritiskom popustila in kupila dodatke ter se obvezala k obročnemu odplačevanju v vrednosti več kot 800 evrov. “Dodatki, ki jih je akviziterka izročila, so bili v poškodovani oziroma odprti embalaži, česar gospa ni opazila pravočasno, torej so bili izdelki po zakonu neprimerni za vračilo. V tem primeru bi jo rešilo samo, da bi, kar svetuje tudi ZPS, za izdelke nemudoma uveljavljala stvarno napako in zahtevala odstop od pogodbe ter vračilo kupnine, pravno pa ni mogla NIČESAR,” zapišejo v sporočilu za javnost.

“Pozor torej na akviziterje, ki potrkajo na vaša domača vrata in vam ponujajo merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja, holesterola in drugih parametrov zdravja, nemalokrat v povezavi s prodajo vseh mogočih prehranskih dopolnil, mazil, zdravilnih kamnov in različnih stimulatorjev. Nabor artiklov seže še dlje, na domu prodajajo denimo tudi pripomočke za dom in vrt ter druge medicinske pripomočke.”

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) poudarja, da se je pogostnost zavajajočega oglaševanja in prodaje različnih pripomočkov ali živil, »ki jim pripisujejo lažne zdravilne ali medicinske učinke«, močno povečala. Izpostavlja, da prevaranti ciljajo na ranljive skupine, kot so zelo stari, psihofizično krhki ali celo dementni posamezniki, zato je to »žal zelo resnična težava in zaradi nepozornosti ali nepoznavanja potrošniških pravic številne goljufije ostanejo nerazrešene še zapiše Humanitarček v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.