23:27, čet, 25. Apr

Preverite, ali spadate med tiste, ki so rojeni za to, da bi bili učitelji in mentorji





Učiteljski poklic ni lahek in marsikdo si ne predstavlja, da bi učil druge, na drugi strani pa se zdi, da so nekateri ljudje prav rojeni za to.

Učitelj namreč ni samo tisti, ki zna veliko, ampak mora to znati tudi oddati naprej. Prav tako pa je dobro, da je tudi moder, zrel, potrpežljiv, ustvarjalen, razumevajoč, sočuten. Svoje znanje pa mora zanti predati naprej tako, da je učencem to tudi zanimivo.

V astrologiji velja, da so ljudje, ki so rojeni v določenih znakih prav takih ali pa temu čim bližje. In prav zaradi tega po pisanju portala Index nekateri ljudje res spadajo v učiteljski in mentorski poklic. To so ljudje, ki so po horoskopu Levi, Biki, Raki, Ribe.

Lev

Levi resnično ljubijo tisto, kar delajo. Njihovi učenci, dijaki, študenti to tudi začutijo. Levi namreč radi pomagajo svojim učencem, da tudi sami razvijejo lakoto po znanju in potrebo po učenju. Pri Levih pravzaprav ni pomembno, katero področje se jim zdi bližje, če ga namreč začutijo, ga bodo znali poučevati na zanimiv način.

Bik

Biki so dobri v poučevanju, ker so izjemno potrpežljivi, čeprav se včasih tega ne opazi takoj, sploh, kadar se jim vklopi trma. A oni nikoli ne bodo pustili učenca na cedilu, sploh če v njemu vidijo potencial. Njihova želja za učenjem jih pravzaprav spodbudi, da vedno delajo na sebi in da se sami tudi izobražujejo. Prav to pa želijo naučiti tudi druge.

Rak

Raki so skrbni in topli učitelji, ki ne bodo pustili, da se njihovi učenci počutijo prepuščeni sami sebi. Rakom namreč ne bo vseeno za učence, pomagali jim bodo, da z lahkoto prevzamejo vse akadamske izzive. Veljajo za ustvarjalne in spontane, hkrati pa intuitivne, sočutne. Prav zaradi tega lahko analizirajo svoje tehnike poučevanja in najdejo načine, kako jih izboljšati.

Ribe

Ljudje, ki so rojeni v znamenju Rib, imajo najmočnejše lastnosti ustvarjalnost, domišljijo, ob tem pa še neobičajen način pristopa k delu. Ribe spodbudijo učence, da razmišljajo izven svojih okvirjev in da spremenijo, če je treba, svoj zorni kot. Ti ljudje so tudi intuitivni, prepoznajo potrebe in izzive svojih učencev. Res pa je, da se jih najde veliko v umetniških poklicih

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.