15:46, sre, 24. Apr

Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči





V soboto je, na različnih lokacijah v Vuzenici, potekalo preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, na katerem so ekipe pokazale, kako so pripravljene na posredovanje ob večjih nesrečah.


Osrednja tema preverjanja je bil potres, nesreče pa so bile uprizorjene na ploščadi pred banko, pri viaduktu ob Pohorski cesti ter ob cerkvi. Vsa prizorišča si je bilo možno ogledati, stvar pa je bila zanimiva predvsem za otroke.

Med preverjanje usposobljenosti, pa so ekipe tudi izobraževale navzoče, ki so jih opazovali ter jim dale možnost, da tudi sami poskusijo. Preverjanje so popestrile tudi predstavitvene dejavnosti služb, ki sodelujejo pri nalogah zaščite in reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.

Regijsko preverjanje vsako leto izkoristijo tudi za promocijo njihovega sistema zaščite in reševanja, zato so v Vuzenici predstavljali vse enote, ki pripomorejo k temu. Preverjanja potekajo po celi Sloveniji in letošnja tema je vsepovsod potres.
V Vuzenici je bilo moč videti veliko različnih poškodb, ponesrečencev in načinov reševanja. Nesreče pa so imele tudi zanimive scenarije. V enem izmed scenarije je zaradi potresa iztirila lokomotiva in pri tem padla na tri ljudi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.