22:11, sre, 24. Apr

Pri Googlu spremenili pravilnik: Začeli bodo z brisanjem računov





“Tehnološki gigant je pred leti spremenil svoja pravila, odstranil vsebino iz dlje časa neaktivnih računov, s čimer je sprostil prostor za shranjevanje. Ob tem so navedli zgovoren podatek, da njihovi uporabniki skupaj naložijo več kot 4,3 milijone gigabajtov podatkov dnevno,” navedejo na portalu Metropolitan.

Kljub temu, da so pri brisanju uporabniške račune pustili nedotaknjene, kar pa se bo zdaj spremenilo. V torek so presenetili z novico, da bodo kmalu začeli brisati tudi stare neaktivne račune še zapišejo na Metropolitanu.

“Začeli bodo z brisanjem tistih računov, ki so jih uporabniki po tem, ko so jih ustvarili, uporabili le enkrat. Razlog za to odločitev pa ni povezan z varčevanjem prostora, temveč je varnostne narave.”

Metropolitan navede še: Iz istega razloga so dodali tudi pravilo, v skladu s katerim lahko uporabniški račun in vso njegovo vsebino po novem izbrišejo, če ga uporabnik ni uporabljal več kot dve leti. Izbrišejo lahko vso vsebino, vključno z vsebinami v storitvah Google Workspace in Google Photos ter na platformi YouTube.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.