09:21, pet, 29. Mar

Pričakujte mraz na silvestrovanjih na prostem





Letošnja silvestrovanja na prostem bo “krojil” mraz, zaradi česar lahko pričakujete spremembe prvotnih načrtov in napovednih prireditev. V Mariboru bo največje silvestrovanje na prostem potekalo na Trgu Leona Štuklja, kjer naj bi nastopili Karneval band in MI2.

Zadnji dan leta 2014 bodo po vsej Sloveniji potekale prireditve, ki se bodo sklenile s silvestrovanji in pričakovanji novega leta. Dogajanje na prostem bo letos – bolj kot običajno – “krojilo vreme”: napovedan je mraz s precej nizkimi temperaturami, ob tem bo še pihal veter. Nebo bodo ob polnoči tako rekoč povsod “ogreli” ognjemeti.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

V Mariboru (na Trgu Leona Štuklja) načrtujejo silvestrovanje z živo glasbo, sicer pa tudi po številnih gostinskih lokalih. Mnogi se v najdaljši noči podajo tudi na bližnje Pohorje, kjer bo – po posebnem voznem redu – obratovala vzpenjača. Silvestrovanje na prostem pa med drugim pripravljajo tudi v romski gostilni Romani kafenava, kjer napovedujejo ponudbo romskih specialitet ter trubače iz Makedonije.

prižig lučk v mb (8)

Na slovenjgraškem Trgu svobode ob 17ih pričakujejo prihod dedka Mraza, posebno otroško predstavo in hkrati tudi silvestrovanje. To se bo ob 22ih tam nadaljevalo s programom za odrasle. Na Koroškem se mnogi na silvestrovanje odpravijo tudi v smučarski center na Kopah, skupno pričakovanje novega leta sicer pripravljajo tudi v drugih mestih.
Na Ptuju silvestrovanje na prostem načrtujejo na Mestnem trgu, in sicer od 20ih naprej. V Velenju bodo silvestrovali na Titovem trgu. Najprej bo tam najmlajše na otroškem silvestrovanju ob 18ih obiskal dedek Mraz, za nočno silvestrovanje pa napovedujejo živo glasbo.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.