15:46, tor, 16. Apr

Pričel se je Festival Stare trte





Trinajsti tradicionalni Festival Stare trte, se je pričel ta petek, 20. septembra. Kot leta doslej bo tudi letos navduševal z 10-dnevnim pestrim programom.

Festival Stare trte letos poteka v strogem mestnem jedru, saj želijo organizatorji v tem delu mesta prebuditi še več življenja. Tako boste lahko v času Festivala Stare trte lahko priča pestremu izboru dogodkov na Glavnem trgu, Grajskem trgu, Trgu svobode, osrednji dogodki pa bodo letos prvič na Trgu Leona Štuklja.

Letos so organizatorji k sodelovanju poskušali privabili številne partnerje in tako želeli povezati dogodke, ki bodo v času Festivala Stare trte potekala v mestu in celotni destinaciji. Kot že utečeno se je tudi letos Festival Stare trte pričel s Splavarskim krstom.

K sodelovanju pa so letos povabili tudi AEROSouth, kateri bodo poskrbeli za nekaj letalskega adrenalina. ogledali si boste lahko sejem letal in opreme, nastop letalskih akrobatov, prikaz letenja poslovnega letala Piper Cheyenne, id.
trta5
Ekipa zavoda za turizem Maribor-Pohorje je poskrbela za obiskovalce vseh starosti. Med prireditvami za odrasle so poskrbeli tudi za najmlajše, ki se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic, strokovno vodenega ogleda prireditve za vrtce in osnovne šole, id.

Konec Festivala bo v znamenju 27. svečane trgatve Stare trte, ki je ena izmed najstarejših žlahtnih vinskih trt na svetu ter predstavlja za Maribor pomemben protokolaren dogodek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.