05:15, sob, 20. Apr

Pričetek evropskega projekta v Radljah ob Dravi





V občini Radlje ob Dravi so v petek, 11. Maja, pričeli z izvajanjnem projekta »Dvig javnega mnenja o vstopu v EU pri državi kamdidatki za članstvo preko civilne družbe – sistem od spodaj navzgor pri oblikokvanju tesneje povezane Evrope«, katerega je občina Radlje ob Dravi dne 31.8.2011 poslala prijavo v Bruselj, na EACEA, na program Evropa za državljane (2007-2013).

Tako je v mesecu decembru 2011 občina Radlje ob Dravi prejela odločbo s strani EACEA (Agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo) v vrednosti 15.000, oo EUR.

Kot je bilo rečeno na novinarski konferenci, ki je potekala minuli petek, je nosilec projekta občina Radlje ob Dravi, v sodelovanju z občino Čezma iz sosednje Hravaške in občino Ribnica na Pohorju. V sam projekt so se vključila društva in javni zavodi iz hrvaške in slovenske strani, ki bodo projetu dali vsebino. Med njimi se je tako odzvalo 8 društev in javnih zavodov iz občine Čezma in 12 društev iz Radelj ob Dravi in Ribnice na Pohorju.

Sam projekt, katerega je strokovni tehnični povezovalec Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino iz Radelj, in se je pričel odvijati v petek, in bo potekal vse do ponodeljka, 21.maja, na lokacijah v Radljah ob Dravi in Ribnici na Pohorju.

Namen samega projekta je krepiti skupne vrednote, zgodovino in kulturo z državo, ki še ni članica EU, prav tako pa krepiti strpnost in izboljšati ter povečati medsebojno razumevanje. Prav tako je namen tudi povezati med seboj ljudi na lokalni skupnosti. S spoznavanji društev med seboj bodo na ta način okrepili temeljne vrednote EU, iz Lizbonske pogodbe: človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija, enakost, spoštovanje človekovih pravic, solidarnost in mir med državami. Velik del projekta pa je namenjen spoznavanju prostovoljsta, aktivnega staranja in nenazadnje Evropske Unije.

Pričetek skupnega druženja so pričeli v prostorih MKC-a s Hotelom Radlje, z osrednjo prireditvijo na kateri so se na kratko predstavile sodelujoče občine. Sam program je bil kulturno obarvan, ob tem pa so si ljudje lahko ogledali tudi razstavo rokodelskih izdelkov DUO KUNSTHANDWERK.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.