16:20, pon, 29. Jul

Prihaja Festival letni oder Ruše 2016





Med 19. in 28. avgustom bo letni oder v Rušah znova gostil zveneča imena iz sveta glasbe. Festival letni oder Ruše bo letos med drugim postregel z nastopom Gibonnija, Massima, pa tudi zasedbo Reporter Milan.

Vsako leto se v okviru Festivala letni oder Ruše (FLOR) zvrsti več kot 35 prireditev, ki privabijo kar 10.000 obiskovalcev. V Cezamu Ruše, ki so glavni organizator festivala, si tudi letos nadejajo podobnih številk, kot v preteklih letih.

Glavni gostje bodo letos Gibonni, Massimo, Reporter Milan, Tadej Toš, pa tudi Magnifico. Poskušali smo se osredotočiti na sam oder in ga zapolniti z vsebinami, ki temu pritičejo. Za kak rock’n’roll ravno ni, zato smo letos zašli v bolj mirne vode,”razlaga direktor CEZAM-a Gorazd Ladinek.

ladinek
Gorazd Ladinek, direktor CEZAM Ruše

Lani 25.000 evrov minusa, letos pozitivna ničla?

Lansko leto je FLOR beležil kar 25 tisočakov vreden minus. Za letošnji festival je finančna konstrukcija že zaključena. Predvidenih je 90 tisoč evrov, ki so jih pokrili z lastnimi proračunskimi sredstvi, sponzorsko pomočjo in prodanimi vstopnicami. “Da bi mogli uporabljati tudi občinska sredstva, zaenkrat na to ne računamo,” pojasnjuje Ladinek.

Glavni oder stalnica

Stalnica FLOR-a ostaja glavno prizorišče, letni oder, na katerega bodo preselili večerna dogajanja. “Poskusili bomo dogajanje prenesti tudi v mesto, v Ruše, da bomo malo popestrili ponudbo tudi pred temi večernimi koncerti. Tako da bomo začeli nekje v popoldanskih časih z nekimi manjšimi zadevami, potem pa bomo lepo šli do glavnega odra in tam poskusili imeti glavno zabavo,” pravi Ladinek.

flor
Festival letni oder Ruše

V dogajanje so vključili tudi lokalna društva, saj bodo v soboto. 21. 8. priredili Dan ljubiteljske kulture, tam bodo sodelovala vsa društva iz lokalne okolice. ” V Rušah v samem mestu se bodo dogajale razne stvari, od delavnic za otroke, kulinarična ponudba, pa tudi jazz in klasični festivali,” dodaja Ladinek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.