12:54, čet, 25. Apr

Prihaja hladna fronta, nevihte napovedane za petek popoldne





Kot poroča meteorolog Rok Nosan za 24ur.com, torkove in sredine nevihte večjemu delu Slovenije niso prinesle obilnejšega dežja, zato je pozornost že usmerjena na hladno fronto, ki nas bo prešla v noči na soboto. Sredini izračuni meteoroloških modelov kažejo, da bodo nevihte ponovno začele nastajati v petek popoldne.

V petek se bo zaradi velike pregretosti ozračja lahko razvilo tudi kakšno lokalno neurje s točo. V noči na soboto, ko nas bo preplavil hladnejši zrak, se bodo nevihte s krajevnimi nalivi od zahoda prehodno razširile nad večji del države, v soboto dopoldne pa povsod ponehale. Popoldne bo možna le še kakšna kratkotrajna ploha, še zapišejo na 24ur.com.

Danes bo večinoma sončno, predvsem na severu občasno tudi zmerno oblačno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 34 °C.

Jutri bo delno jasno, popoldne in zvečer bodo v notranjosti nastajale posamezne krajevne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 30 do 34, na severozahodu okoli 28 °C.

Opozorilo

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji, so zapisali na strani Agencije RS za okolje.

Obeti

Do sobote zjutraj bodo padavine z nevihtami zajele večji del Slovenije in sredi dneva povsod ponehale, najkasneje na vzhodu. Razjasnilo se bo, zapihal bo severnik.

V nedeljo bo sončno, še bo pihal severni veter.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Severnim morjem. Z vetrom vzhodnih smeri doteka nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.