08:28, pet, 29. Mar

Prihaja hud mraz: V tem tednu najnižje temperature te zime





V večjem delu Slovenije so se temperature danes ponoči in zjutraj spustile precej pod nič stopinj Celzija. Nasploh bomo ta teden beležili najnižje temperature v dosedanji zimi, je za STA povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič.

Po besedah meteorologa so bile do zdaj zimske temperature večinoma nad ali blizu povprečja, v tem tednu pa so se spustile za dve do tri stopinje pod povprečne vrednosti.

Podobno hladno vreme lahko pričakujemo do sobote

Danes zjutraj so najnižjo temperaturo izmerili v Ratečah, kjer so termometri pokazali minus 15 stopinj Celzija. V večjem delu notranjosti so izmerili od minus sedem do minus 12 stopinj, na Primorskem od minus ena do minus štiri stopinje Celzija. Na Letališču Portorož so na primer termometri ob 8. uri pokazali minus 3,9 stopinje Celzija.

V prihodnjih dneh lahko po besedah Gregorčiča pričakujemo podobno nizke temperature. V sredo zjutraj bo za kakšno stopinjo manj mrzlo, vsaj v vzhodni Sloveniji, kjer bo že nekaj oblačnosti, ki se bo nato razširila nad osrednjo Slovenijo. Podobno hladno vreme lahko pričakujemo nekje do sobote, nato pa se bo postopno otoplilo, je povedal.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.