14:22, ned, 28. Jul

Prihaja vročinski val, šlo bo krepko čez 30 stopinj Celzija





Danes in jutri bo sončno, danes popoldne ali zvečer je v severnih krajih možna kakšna vročinska nevihta, navajajo na strani Agencije RS za okolje.

Danes bo sončno. Popoldne in zvečer je predvsem v severnih krajih možna kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 28 do 32 °C, še zapišejo.

Obeti

V sredo in četrtek bo sončno in še bolj vroče. V sredo proti večeru lahko v severni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta, zapišejo na strani Agencije RS za okolje.

Portal Meteoinfo Slovenija pa navaja, da se bo v prihodnjih dneh vročina še okrepila in razširila nad vso Slovenijo: “Približuje se nam namreč vroč afriški zrak, skupaj z njim pa se proti našim krajem pomika tudi večja količina puščavskega peska. To pomeni, da v prihodnjih dneh kljub prevladujočemu sončnemu vremenu modrina neba ne bo tako izrazita, kot je bila v preteklih dneh. Ozračje bo najbolj motno na vrhuncu vročinskega vala v četrtek čez dan, ko se bo v vzhodni in osrednji Sloveniji lokalno ogrelo tudi nad 35 stopinj Celzija.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.