06:23, sob, 20. Apr

Prihajajo Vuzeniški dnevi: Nuša Derenda, Mambo Kings, Dejan Vunjak in številni drugi





V občini Vuzenica pripravljajo pester program Vuzeniških dni vse od 6. do 15. avgusta. Dogajanje bo 6. avgusta tovorila Nuša Derenda na atriju župnišča v Vuzenici ob 19. uri. Zabava se bo nato nadaljevala v Športnem parku Vuzenica.

Dan za družine, kolesarsko tekmovanje, srečanje harmonikarskih skupin, Mambo Kings

V sobotnih dopoldanskih urah se bo odvil Memorial Anita-Kosta tradicionalni turnir trojk v petanki v športnem parku Vuzenica, ob 9.30 pa pohod na najvišji vrh Občine Vuzenica. Ob 10. uri je organiziran dan za družine, kjer bodo na igrišču pri OŠ potekale zabavne in športne igre za vse generacije. Istočasno bo potekal tudi dan odprtih vrat društva Ajda Koroška. Ob 16. uri se bo odvilo kolesarsko tekmovanje, uro kasneje pa turnir v malem nogometu za veterane – Rogijev turnir. Ob 18. uri bodo v telovadnici OŠ Vuzenica nastopili ansambel Diaton, hkrati pa bo potekalo tudi srečanje harmonikarskih skupin. V večernih urah, ob 20. pa se dogajanje ponovno seli v športni park, kjer sledi poletni večer s skupino Mambo Kings.

Nogomet na mivki, dan veslanja, velika otroška tombola

V nedeljo, 8. avgusta, bo v športnem parku Vuzenica ob 10. uri potekal nogomet na mivki za otroke do 12 let. Ob 14. uri na pomolu na reki Dravi sledi predstavitveni dan veslanja na Dravi, kjer bodo licencirani učitelji pokazali osnove veslanja v kajakih, kanujih in na supih. Namenjeno je vsem generacijam in bo potekalo med 14. in 17. uro. Ob 17. uri sledi velika otroška tombola v športnem parku Vuzenica.

Delavnice za otroke, pohod po učni poti

V ponedeljek, bo med 9. in 11. uri v knjižnici Vuzenica, v stavbi osnovne šole, za otroke in njihove spremljevalce potekala delavnica za otroke v okviru projekta “Čebela bere med”. Potekalo bo branje, ustvarjanje, igranje, otroci bodo spoznavali svet čebel in delo čebelarjev. Podrobnejši program je objavljen na spletni strani Knjižnice Radlje ob Dravi in Občine Vuzenica. Delavnice bodo potekale vse med 9. in 13. avgustom. Ob 16. uri v ponedeljek sledi pohod po gozdni učni poti. Srečanje upokojencev Koroške pokrajinske zveze PZ in 70 let društva upokojencev Vuzenica bo v torek, 10. avgusta ob 10. uri v športnem parku. Ob 19. uri sledi predstavitev delovanja društva PRK Harmonija s spremljevalnim plesnim in športnim programom.

Slavnostna seja, družinsko kolesarjenje, šahovski turnir in zabava z Dejanom Vunjakom

V sredo, 11. avgusta, bo na Sv. Primožu na Pohorju v organizaciji društva Invalid Vuzenica, potekal turnir v ruskem keglanju. Ob 20.30 pa TIC Vuzenica organizira v parku pri modri dvorani kino na prostem. V četrtek, 12. avgusta, sledi slavnostna seja Občine Vuzenica v telovadnici OŠ Vuzenica. Dan kasneje, 13. avgusta, se bo ob 16. uri odvilo družinsko kolesarjenje v sodelovanju s člani društva za srca in ožilje, koronarnim klubom Dravske doline, ogledali si boste lahko zbirko Tomos motorjev in drugih zbirateljskih predmetov iz lastne zbirke Jožeta Hermana. Ob 17. uri bo šahovski turnir za nagrado občine Vuzenica. Ob 20. uri zabava z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami ter DJ Ukac.

Prvenstvo v slalomu na rolerjih, turnir v malem nogometu in zvečer koncert

Druženje ribičev v sklopu praznika občine Vuzenice bo v soboto, 14. avgusta, ob 7. uri. Ob 8. uri bo otvoritev Rokovega sejma z ansamblom Diaton na sejmiščem, kjer bo tudi stojnica krščansko adventistične cerkve Vuzenica, predstavitev zdravstvene in duhovne literature. Ob 10. uri bo v Domu krajanov Sv. Primož na Pohorju potekal Dan domoljublja. Gre za uro zgodovine in srečanje borcev IX. Snoub Miloša Zidanška, veteranov vojne za Slovenije, policijskega veteranskega društva sever za Koroško, članov ZB za vrednote NOB, častnikov in praproščakov.
Ob 14. uri se bo odvilo prvenstvo Vuzenice v slalomu na rolerjih, uro kasneje Šentviške igre. Turnir v malem nogometu ti. Rokov turnir bo ob 17. uri. Ob 21. uri pa bo koncert Big Banda Radlje s solistom saksadonistom Juretom Puklom in koncert skupine Grooveland.

Prikaz kmečkih običajev, zaključek s kulinarično tržnico

Zadnji dan dogajanja, v nedeljo, 15. avgusta, bo že od 8. ure naprej potekal Rokov sejem, prav tako bo otvoritev gobarske razstave. Ob 10. uri sledi praznovanje Marijino vnebovzetje. Ob 16. uri TŠD Sv. Primož na Pohorju pripravlja prikaz kmečkih običajev. Ob 17. uri v športnem parku Mola Ižina in zaključek Vuzeniških dni z ansamblom Falant. Vuzeniški dnevi se bodo zaključili s kulinarično tržnico.
Celoten program najdete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.