07:10, pet, 19. Apr

Prihajajoč vikend v Mariboru spremenjen prometni režim





V okolici pokopališč Pobrežje, Gorca in Razvanje bo med 31. oktobrom in 1. novembrom potekal posebni prometni režim, sporočajo iz MO Maribor.

Mestni potniški promet bo potekal po trenutno veljavnem počitniškem voznem redu. Obiskovalce pokopališč naprošajo, da ravnajo v skladu s priporočili NIJZ in jih ob tem pozivajo, da pokopališč ne obiskujejo množično.

Med 31. oktobrom in 1. novembrom bo v okolici pokopališč potekal posebni prometni režim:

Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, dne 31. 10. 2020 od 01.00 ure do dne 01. 11. 2020 do 23.00 ure.

Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bo uveden začasni enosmerni prometni režim – v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov, dne 31. 10. 2020 od 01.00 ure do dne 01. 11. 2020 do 23.00 ure.

Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo dne 1. 11. 2020 od 6.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku.

Del Pivolske ceste na odseku med Krožno potjo in Oberlajtovo potjo v Razvanju bo dne 1. 11. 2020 urejen kot enosmerni promet. Začetek enosmernega prometnega režima bo v neposredni bližini objekta Pivolska cesta s hišno št. 10 v smeri proti Oberlajtovi poti.

Parkiranje osebnih vozil bo možno ob pokopališčih Pobrežje in Dobrava, in sicer:

– na parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Prečni ulici (pri OŠ Borci za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri MČ Pobrežje ) in parkiriščih ob hitri cesti;
– na površinah nad pokritim vkopom hitre ceste;
– na delu ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov;
– na parkirišču neposredno pred vhodom v pokopališče Dobrava.

Udeležence v prometu naprošajo, da s previdno vožnjo in hojo zagotovijo varno in neovirano odvijanje prometa in tako ne ustavljajo ter parkirajo vozil na nedovoljenih mestih kot so avtobusna postajališča, zelenice, pločniki kolesarske steze, uvozi na dvorišča. Prav tako prosijo, da vozniki upoštevajo navodila Policije in Medobčinskega redarstva, ki bodo prisotni na omenjenih lokacijah ter okoliških cestah.

Mestni potniški promet bo ta konec tedna potekal po počitniškem voznem redu

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, letos ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve, 31. oktobra in 1. novembra, v mestnem potniškem prometu na linijah 3 in 12 ne bodo krožili dodatni avtobusi. Tako bodo na omenjenih linijah vozili samo redni avtobusi po trenutno veljavnem počitniškem voznem redu. Blagajna na Avtobusni postaji Maribor bo oba praznična dneva, 31. oktobra in 1. novembra, izjemoma delovala po sobotnem odpiralnem času med 8. in 16. uro.

Komemoracij na pokopališčih v MO Maribor med letošnjimi prazniki ne bo

Glede na trenutno epidemiološko situacijo bodo v Mariboru ta konec tedna odpadle vse načrtovane komemoracije, položitev vencev pa bo potekala v skladu z vsemi priporočili NIJZ.

“Vse obiskovalce pokopališč naprošamo, da se držijo vseh priporočil NIJZ in se na pokopališča ne odpravljajo zgolj med koncem tedna, saj se bomo le tako lahko izognili preveliki gneči in nevarnosti širjenja koronavirusa,” še sporočijo iz MO Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.