23:04, pet, 1. Dec

Primož Roglič zbral več kot 200.000 eur za Fundacijo OKS ter štafeto predal Goranu Dragiću

Slovenija je športno bogata dežela, fenomen v svetovnem merilu po številu vrhunskih dosežkov naših športnic in športnikov.

Športni podmladek ima veliko perspektivnih posameznikov, a na žalost vsi nimajo enakih možnosti za športno udejstvovanje. Olimpijski komite Slovenije- Združenje športnih zvez se s Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja ter v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje že osmo leto zapored trudi zbrati čim več sredstev za mlade športnike iz socialno šibkih okolij s projektom Botrstvo v športu.

Dobrodelni projekt se tradicionalno zaključi z gala večerno prireditvijo. Le-ta je bila letos ponovno v Grand hotelu Union v Ljubljani, kjer je v glavni vlogi ambasadorja, skupaj s svojo fundacijo, blestel kolesarski junak in olimpionik Primož Roglič.

Glavni cilj projekta Botrstvo v športu je zagotoviti dodatno podporo nadarjenim mladim športnikom, ki se srečujejo s finančnimi omejitvami pri svoji športni dejavnosti. S projektom smo do sedaj podelili že 361 štipendij. V vseh letih delovanja je Fundacija zbrala preko pol milijona evrov in pomagala več kot 900 mladim športnicam in športnikom, starim od 14 do 23 let., ki prihajajo iz različnih krajev Slovenije ter iz različnih športnih panog.

Ob zaključku prireditve je kolesarski as s ponosom razkril vrtoglavi znesek zbranih donacij, neverjetnih 200.180 evrov. Gre za izjemno številko, ob kateri je tudi Primož ostal brez besed.

Predsednik Fundacije Miroslav Cerar se je zahvalil vsem donatorjem, ki so nesebično namenili dodatna sredstva za pomoč mladim športnim upom. V zaključku prireditve pa je sledilo še veliko presenečenje, ki so ga vsi nestrpno čakali, in sicer razkritje novega ambasadorja, ki bo naslednji vrtel kolesje dobrodelnosti. Primož je tako žogo dobrodelnosti predal legendarnemu NBA košarkarju in zlatemu kapetanu slovenske košarkarske reprezentance iz leta 2017 Goranu Dragiću. Le-ta se zaradi športnih obveznosti v Miamiju dogodka ni mogel udeležiti osebno, zato se je športnemu kolegu zahvalil s pomočjo video posnetka: ”Žal mi je, da me danes ni z vami. Sem več kot 8000 km stran. Primož, hvala, da si v letošnjem letu tako vestno nabiral sredstva za mlade športnike, za ves tvoj čas, vložen trud in energijo. Res, vsa čast.” V šali je dodal, da sam sicer stopa v manjše čevlje, nagovor pa zaključil z obljubo, da se bo v prihodnjem letu potrudil najmanj izenačiti letošnji zbrani znesek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav