01:18, sob, 20. Apr

Priprave za evropsko ligo





Slovenski odbojkarji nadaljujejo reprezentančne akcije. Po treh dneh premora po uspešnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, kjer so si priigrali dodatne kvalifikacije s Portugalsko, so se v Mariboru zbrali na pripravah za evropsko ligo.

getfoto2 (2)

Danes selektor Luka Slabe v Mariboru od igralcev, ki so Sloveniji priborili nastop v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na EP 2015, še ni imel na voljo nekaterih nosilcev igre, ki pa se bodo priključili reprezentanci v naslednjih dneh. Namesto njih je slovenski selektor ob sedmerici Gregorju Ropretu, Janu Pokeršniku, Alenu Šketu, Janiju Kovačiču, Danijelu Koncilji, Urošu Pavloviču in Danetu Mijatoviču poklical še Jana Klobučarja, Jana Planinca, Matijo Jereba, Tončka Šterna in Aljošo Bogožalca. Slednji se ni javil, ekipi pa se je tako pridružil mladinski reprezentant Žiga Donik.

“Zakaj Bogožalca ni, ne vem. Klical sem ga, vendar se mi ni oglasil, tako, da ne vem, kje je in ne, kaj dela. Če se ekipi ne javiš, potem … Sicer pa se bomo do konca tedna počasi nabrali vsi in se popolnoma posvetili evropski ligi. Do nedelje, ko bodo igralci dobili dan odmora, bomo več pozornosti namenili fitnesu in obnovi telesne moči, prihodnji teden pa bomo začeli z uigravanje ekipe in popravljanjem napak, ki smo jih delali v kvalifikacijah. Seveda bomo začeli tudi s pripravami na uvodni tekmi evropske lige,” je po dopoldanskem treningu povedal Slabe, ki v evropski ligi ne misli ničesar prepustiti naključju. Nasprotniki Slovenije v skupini B bodo Danska, Makedonija, Avstrija in Turčija.

“Danci so po prvem kvalifikacijskem turnirju resda četrti v svoji skupini, z le dvema točkama, vendar to prav nič ne pomeni. Pridobili smo že vse tekme, ki so jih igrali v letošnjih kvalifikacijah, vključno s tistimi, ki so jih igral v pripravah, tako da bomo imeli o njih dovolj podatkov. Za zdaj podatke le zbiramo in se z njimi ukvarja naš statistik, s ponedeljkom pa se bomo z njimi začeli ukvarjati tudi drugi. V vsakem primeru bomo nanje dobro pripravljeni, tako kot tudi na druge nasprotnike v naši skupini,” je zatrdil Slabe.

Nobena skrivnost ni, da je cilj slovenske moške odbojkarske reprezentance v evropski ligi prvo mesto in uvrstitev v svetovno ligo. Temu cilju bosta v popolnosti podrejena prihodnja dva meseca.

* Spored tekem slovenske moške reprezentance v evropski ligi (igrata se dve tekmi na krog):
– 10. in 11. junija, Roskilde: Danska – Slovenija
– 19. in 20.junij, Dunaj: Avstrija – Slovenija
– 27. in 28. junij, Maribor: Slovenija – Turčija
– 5. in 6. julija, Maribor: Slovenija – Makedonija

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.