07:21, sre, 3. Jul

Pripravite se! Iz Avstrije nad naše kraje prihaja nevihta s točo





Opozorilo: Danes popoldne in zvečer bodo predvsem na severovzhodu mogoče močnejše nevihte, poroča Agencija RS za okolje.

Vremenski portal Neurje.si poroča, da je potek dogajanja trenutno prav tak, kot so zjutraj nakazovali modeli: Trenutno se zelo močna nevihta nahaja v bližini slovenske meje ter se pomika v smeri Maribora. Glede na vetrovni profil bo obšla del Koroške v smeri proti jugovzhodu, kjer se bo okrepila. Iniciacija novih neviht je predvidena na zahodni strani te nevihte, kar pomeni, da lahko v prihodnjih urah tudi drugod pričakujemo kako močnejšo nevihto (Koroška v smeri proti Celju).

V nedeljo bo delno sončno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bodo padavine od zahoda postopno zajele večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Malo hladneje bo.

Možna toča, kot tudi močnejši sunki vetra

Kot opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso), bodo popoldne predvsem na severovzhodu nastale močnejše nevihte. Povečala se bo možnost  za nastanek močnejših neviht. Če so v preteklih dneh nevihte povzročale predvsem močne nalive, tokrat lahko prinesejo tudi točo in močnejše sunke vetra.

“Ob nevihtah danes in jutri v popoldanskem in večernem času, lahko za krajši čas hitro in močno narastejo manjši vodotoki in hudourniki, možno je zastajanje padavinske vode. Ta pojav je najbolj verjeten v severovzhodnem in severnem delu države,” še zapišejo pri Agenciji RS za okolje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.