03:24, ned, 7. Jul

Pripravite se: pred nami nalivi in nevihte, lokalno možna tudi toča





Po kratkem premoru lahko danes spet pričakujemo prehod nove vremenske motnje, ki našim krajem prinaša nestanovitno vreme v obliki ploh in neviht, poroča Neurje.si.

Posamezne nevihte se bodo v hribovitih predelih pojavljale že v jutranjih urah in nato širile proti notranjosti države. Predvsem na zahodu in na jugovzhodu lahko ob nevihtah pričakujemo močnejše nalive, lokalno pa je možna tudi manjša toča.

Kot še navaja portal Neurje.si pogoji niso tako izraziti kot v petek, saj je bistveno manj potencialne energije za nastanek močnejših neviht ali neurij, prav tako pa bo na razvoj le teh vplival okrepljen veter v višjih plasteh ozračja, saj bo onemogočal razvoj kakih izoliranih supercelic (obenem z izjemo JV manjka tudi striženje vetra na višini). Vseeno dodatna previdnost ne bo odveč.

Obeti

Jutri bo sprva oblačno, zjutraj bodo padavine ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo, nastalo bo nekaj ploh. Na Primorskem bo še pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem okoli 28 °C, pa navaja Agencija RS za okolje.

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Postopno topleje bo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.