01:25, pet, 5. Jul

Pripravite se, trenutno še dežuje, a kmalu bo dež prehajal v sneg





Danes bo oblačno s pogostimi padavinami. Popoldne bo dež prehajal v sneg. Jutri bo jasno in mrzlo, so zapisali na strani Agencije RS za okolje.

Danes bo sprva pretežno oblačno in deževno, lahko tudi zagrmi. V neprevetrenih krajih severovzhodne Slovenije lahko dopoldne nastajata poledica in žled. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Čez dan se bo hladilo, meja sneženja se bo začela spuščati.

Dež bo marsikje prešel v sneg do nižin

Pozno popoldne in zvečer bo dež marsikje prešel v sneg do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo povečini od -2 do 3, v južni in jugozahodni Sloveniji od 5 do 12 °C, še zapišejo na strani Agencije RS za okolje.

Ponoči bo še rahlo snežilo, do jutra bodo padavine ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, v alpskih dolinah okoli -9, ob morju do 4 °C.

Jutri se bo že zjutraj od severozahoda zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Čez dan bo večinoma jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 10 °C.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.