11:16, čet, 28. Mar

Prireditve na tržnicah se pričenjajo z obiskom velikonočnega zajčka





Mariborske tržnice bodo letos ponudile svojim obiskovalcem pester spremljevalni program, skozi katerega se boste učili o domači pridelavi, zdravi hrani, pomenu samooskrbe, spoznavali pa boste tudi prodajalce na njihovih tržnicah.

Vsako soboto med 10. in 12. uro bodo ponudili drugačne vsebine; od delavnic za otroke, do prikaza starih obrti, ki jih je že skoraj prekrila plast prahu zgodovine. Vse vsebine bodo povezali z izdelki, ki jih na tržnicah ponujajo branjevke in branjevci, sezonske pa bomo ponudili tudi v posebnih akcijah. Dogajanje bo pestro, o njem boste redno obveščeni, saj so prepričani, da so s programom zajeli zanimanje vseh generacij, njihov cilj pa je, da se za obisk tržnic odločijo tudi tisti, ki so doslej prisegali na supermarkete.

april na trznicah

Predvelikonočno soboto, torej to soboto, 12. aprila, bo zaznamoval obisk velikonočnega zajčka, ki ne bo prišel praznih rok. V njegovi košari bodo izbrane velikonočne dobrote, ki jih je mogoče kupiti v mlečno-mesnem paviljonu osrednje mariborske tržnice. Tako bodo obiskovalci med 9. in 11. uro lahko okušali slastno velikonočno šunko, ki jo bodo postregli s kruhom, ki se kar topi v ustih. Pri degustacijah bodo velikonočnemu zajčku pomagali: mesarija Meznarič, mesarija Čas, mesarija Babič, kmetija Brdnik s širokim izborom svežega kruha, kmetija Bandur in Mirko Kaučič, ki bosta v košaro prispevala kar 140 pirhov, ki jih bomo razdelili med obiskovalce.

V aprilu pripravljajo še Bograč fest, ki se bo na osrednji mariborski tržnici zgodil v torek, 15. aprila, med 12. in 20. uro. Študentje bodo sicer v kuhanju bograča tekmovali, vi pa si ga po simbolični ceni lahko privoščite za malico ali kosilo. Na velikonočno soboto, 19. aprila, bo velikonočni zajček tudi za zamudnike poskrbel, da na velikonočni nedeljski zajtrk ne bo na mizah nič manjkalo.

Napovedujejo torej pestro dogajanje, zato vas vljudno vabijo, da obiščete njihove tržnice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.