21:37, čet, 28. Mar

Prišla po poživitveni odmerek, tam pa šok, povedali so ji, da ga je že prejela





O nenavadnem zapletu poroča 24ur. Ženska je prišla v cepilni center po tretji odmerek, predala zdravstveno kartico, prejela odmerek, a ko je želela dobiti še potrdilo, so ji dejali, da je nekaj narobe.

“Na računalniku je pisalo, da sem že četrtič cepljena, da kaj tam delam, kar me je šokiralo, ker to ni bilo res. Povedali so mi tudi, kje sem bila cepljena, datum in vse, kar se sploh ni nič ujemalo,” je za 24ur povedala sogovornica Andreja. Cepila naj bi se na eni od klinik v Ljubljani.

“9. novembra, jaz tam nikdar nisem bila, ne vem sploh, kje je točno,” še doda Andreja. V Zdravstvenem domu Kamnik, kjer se je cepila, so kontaktirali kliniko, kjer so ugotovili, da so naredili napako, še zapišejo pri 24ur. Kaj se je zgodilo na kliniki, kjer se je zgodila napaka? V tistem času, ko je gospa vstopila v zdravstveni dom Kamnik, je na kliniko v Ljubljani, ki je tudi cepilno mesto, prišla gospa z enakim priimkom in zelo podobnim imenom.

Podatke so vpisovali ročno, prišlo je do napake

Ker so jo vpisovali ročno, so ime napisali narobe in tretji odmerek pripisali Andreji. “Dostop do elektronskega registra cepljenih oseb imajo samo pooblaščene osebe, poleg tega so vnosi sledljivi,” za 24ur pojasni Deana Potza z Zdravstvenega inšpektorata.

V kamniško-ljubljanskem primeru so napako, čeprav je na dan cepljenja gospa odšla domov brez potrdila, takoj odpravili. “Prosila sem, da se ta koda dostavi pri recepciji, kar se je potem tudi zgodilo,” je še za omenjen portal povedala Andreja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.