04:16, pet, 19. Apr

Prodaja v storitvenih dejavnostih tudi novembra navzgor





Prodaja v storitvenih dejavnosti se je tudi novembra lani okrepila. Prihodek od prodaje storitev je bil za 2,1 odstotka višji kot oktobra, najbolj se je zvišal v poslovanju z nepremičninami. Prihodek od prodaje storitev je bil v medletni primerjavi višji za 22,3 odstotka, v primerjavi s predkovidnim novembrom 2019 pa za 11,2 odstotka.

Kot izhaja iz danes objavljenih podatkov državnega statističnega urada, se je prihodek od prodaje storitev v poslovanju z nepremičninami novembra v mesečni primerjavi okrepil za 11,5 odstotka.

V mesečni primerjavi je bil prihodek višji tudi v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za pet odstotkov), v dejavnosti promet in skladiščenje (za 2,5 odstotka) ter v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 0,7 odstotka).

V poslovanju z nepremičninami je bil višji za 56,2 odstotka

Nižji kot oktobra pa je bil prihodek od prodaje storitev v gostinstvu, in sicer za odstotek, ter v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih, za 0,7 odstotka.

K letni rasti prihodka od prodaje storitev so prispevale vse opazovane skupine storitvenih dejavnosti, najizraziteje pa se je zvišal v gostinstvu, in sicer za 228,2 odstotka. Višji je bil tako v nastanitvenih storitvah kot tudi v dejavnosti strežba jedi in pijač.

V poslovanju z nepremičninami je bil višji za 56,2 odstotka, v dejavnosti promet in skladiščenje za 17,8 odstotka, v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih za 15,4 odstotka, v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih za 14,7 odstotka ter v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih za 10,2 odstotka.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.