03:42, pet, 19. Apr

Projekt “Be-Readi Alps” kot spodbuda delujočim podjetjem





Na mariborski obrtno-podjetniški zbornici so podjetjem in podpornim institucijam v regiji predstavili nov projekt Be-Readi Alps. Namenjen je podjetjem, ki sicer že poslujejo, so v vrhu svojega poslovnega cikla, zdaj pa potrebujejo spodbudo, da ne bi postala v poslovanju rutinska, ampak bolj inovativna in intenzivna pri delovanju.

Podjetjem in podpornim institucijam so danes na OOZ Maribor predstavili projekt “Be-Readi ALps”, ki je namenjen podjetjem, ki so zdaj v vrhu svojega delovanja, pa se velikokrat zgodi, da takrat postanejo manj inovativna. Zdravstvena kriza, ki se je prevesila v gospodarsko krizo je po besedah predsednika OOZ Maribor Aleša Pulka opomnik, da se to ne sme zgoditi. Inovativnost in konkurenčen boj sta v gospodarstvu nujno potrebna.

“Namen projekta (Be-Readi ALps) je, da jih skušamo prepričati v to, da ima vsak od nas v zatilju ali pa nekje na polici nek projekt, ki nikoli ni bil realiziran. projekt, ki je nekako bil kot ideja predstavljen in zaradi različnih razlogov, tako finančnih, kadrovskih ali pa organizacijskih, ni bil izveden. Na tej točki bi radi podjetnike spodbudili, da te projekte najdejo, jim pokazali ali pa bi jim ponudili pomoč pri implementaciji rešitev v teh projektih,” je poudaril predsednik zbornice. Pri tem pa bi jim radi ponudili rešitev in pot tako na nacionalnem kot mednarodnem področju.

Člani zbornice bodo lahko skupaj s predstavniki zbornice sodelovali na mednarodnih podjetniških dogodkih. Eden takih dogodkov bo v Franciji, načrtujejo ga tudi v Sloveniji, saj je investicijskega potenciala kar nekaj tudi tu.

Direktorica OOZ Maribor Leonida Polajnar pa je poudarila, da tematika projekta sovpada z aktualnimi razmerami zaradi epidemije, saj bodo z njim lahko zrelim podjetjem pomagali pri izhodu iz krize. Opozorila pa je tudi na projekt vstopne točke za prenos lastništva podjetij.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.