Projekt: Ladjice

Na Srednji ekonomski šoli (SEŠ) Maribor se vsako leto spomnijo žrtev genocida, le da letos malo drugače.

Tako so si zadali cilj, da bi iz odpadnega papirja naredili 6 milijonov ladjic, ki bi jih tako ali drugače postavili kot inštalacijo in s tem fizično ponazorili to število. Število ladjic ob koncu projekta se giblje v številki 2.419.104.

Ob koncu projekta pa bo ves papir končal v reciklaži in tako bomo simbolično ponazorili usodo ljudi z usodo teh ladjic. Zato in za prenos denarja od reciklaže v Indijo k indisjkim otrokom za izgradnjo njihove šole pa bo poskrbela gospa Jordan evroposlanka. Približno številka ton iz številke 2.419.104 je 8 ton papirja.

Projekt SEŠ -s je dobil nepredstavljivo razsežnost. Sodeluje 175 organizacij: vrtci, osnovne šole, srednje šole, starostni domovi, podjetja, športni klubi, kulturne ustanove, plesne skupine, mladinski domovi, vzgojno varstveni domovi, dijaški domovi, fakultete, psihiatrični oddelki, splošne bolnice, krajevne skupnosti in številni posamezniki. Tudi iz tujine so dobili mnogo ladjic; iz Avstrije, Hrvaške, Ajzerbedžana, Madžarske, Nemčije, Srbije.

V Sloveniji ni niti ene regije od koder ne bi prišla ladjica.

Projekt se je začel v tretjem tednu septembra in tako traja že 6 mesecev. Inštalacija zbranih ladjic pa je trajala 1 mesec (22.2-22.3).

Omenjena inštalacija bo potekala od ponedeljka, 17.3 do petka 21.3., ko bo tudi uradni konec našega projekta – na dan vseh vrst genocidev. Ura za oglede pa je od 10h pa do 18h. Inštalacija je razstavljena na˝ KLINIKI ZA FAUŠIJO˝. Inštalacijo so pripravili študenti in študentke arhitekture ter oblikovanja z pomočjo dijakov ter zaposlenih na Srednji ekonomski šoli v Mariboru. V sredo 19.3.2013 pa bo tudi prireditev v veliki dvorani SNG Maribor.

1455928_619464241446275_1758898220_n
Foto: SEŠ Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV